Amarettini

Posted on - Monday December 19th, 2016 / Author - FraeuleinStreusel / Category - Blog, cookies, Geschenk, Kekse

After having made so many cookies which only needed egg yolk I had some egg whites left over. Of course I didn´t want to throw it out so I used a great recipe for “Amarettini” in order to make new cookies and use all the egg white.

It´s not only super easy but also super delicious as well and they are great when you are having cappuccino.

Ingredients:
300 gr ground almonds
3-4 egg whites
200 gr sugar
1 pinch of salt
arome of bitter almond (ca.12 drops, but use as you like it best)

Beat the egg whites and the pinch of salt until stiff.
Mix almonds together with the sugar.

Foto 17.12.16, 16 48 28Add the egg white and stir carefully. Now add the arome of bitter almonds just to your taste.
Preheat oven to about 300°Fahrenheit,
Shape the mixture to cherry-sized balls and bake for 25 minutes.

Foto 17.12.16, 18 29 59Foto 18.12.16, 14 54 41

Tags: ,

Comments 0 comments to this post

Send me a message

Cookie-Einstellung

Bitte treffen Sie eine Auswahl. Weitere Informationen zu den Auswirkungen Ihrer Auswahl finden Sie unter Hilfe.

Treffen Sie eine Auswahl um fortzufahren

Ihre Auswahl wurde gespeichert!

Hilfe

Hilfe

Um fortfahren zu können, müssen Sie eine Cookie-Auswahl treffen. Nachfolgend erhalten Sie eine Erläuterung der verschiedenen Optionen und ihrer Bedeutung.

  • Alle Cookies zulassen:
    Jedes Cookie wie z.B. Tracking- und Analytische-Cookies.
  • Nur First-Party-Cookies zulassen:
    Nur Cookies von dieser Webseite.
  • Keine Cookies zulassen:
    Es werden keine Cookies gesetzt, es sei denn, es handelt sich um technisch notwendige Cookies.

Sie können Ihre Cookie-Einstellung jederzeit hier ändern: [:de]Datenschutzerklärung[:en]Privacy Police[:]. [:de]Impressum[:en]Imprint[:]

Zurück